Momenteel gesloten Burg. v. Hultenstraat 1, 5443 AP Haps (0485) 32 19 13 info@ijsenspijs.nl • Volg ons op

Meesterijsbereider

Geïnfecteerd met het ijsvirus

SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal begon in 2006 samen met zijn vrouw Jade een zaak onder de allesomvattende naam IJs en Spijs, na het behalen van de benodigde diploma’s van het IJscentrum Wageningen en SVH. Sinds 1980 had hij zich bekwaamd in de banketbakkerij. In die tijd werd hij naar eigen zeggen geïnfecteerd met het minst gevaarlijke, maar zeer besmettelijke virus dat er bestaat: het ijsvirus.

Bij het afnemen van de Meesterproef in 2012 was de commissie in het bijzonder onder de indruk van de creatie 'Look-Ei-Like': een eierdopje met een mousse van yuzu en sinaasappel,   een dooier van mangogelei en een tube van lycheezalf daarbij geserveerd.

In 2011 kwam Van Gaal volop in het nieuws met het door hem ontwikkelde ijs KUS! dat acht soorten fruit én groenten bevat. "Dat maakt het lekker en gezond", aldus Mark van Gaal.

In 2017 volgde een volgende bekroning op het werk van Mark en Jade, toen IJs en Spijs werd uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar.

Ook dit  jaar zijn wij net als de drie voor gaande jaren door de vereniging ambachtelijke ijsbereiders genomineerd voor de Beste ijssalon van Nederland.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoekgedrag.